Apakah kebaikan dan faedah ESP Shaklee yang wajib kita tahu?

Hai pembaca blog Mommafiyya yang cantik & hensem sekalian. :) Entri kali ini saya nak share tentang kebaikan dan faedah ESP Shaklee yang wajib kita tahu sempena dengan promosi Oktober 2014.



Kebaikan ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee yang utama: 


1. “Milk booster” bagi wanita yang menyusukan anak
2. Membantu memekatkan susu badan
3. Membekalkan tenaga dan membakar kalori
4. Menyuburkan kesihatan rambut,kuku dan otot
5. Membantu menghilangkan parut jerawat
6. Menjadikan kulit muka halus dan gebu
7. Mengawal paras kolesterol
8. Membuatkan kita berasa kenyang (sesuai untuk mereka yang berdiet)
9. Menjaga kesihatan jantung
10. Mengurangkan tekanan darah tinggi


7 keistimewaan ESP Shaklee:


1. Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic

Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic? Sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan dan dari segi kajian sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni. 

2. Soybean tu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)

Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered? Sebab secara umumnya soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan. 

3. Soy Protein tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu

Badan memerlukan kesemua 9 asid amino ini untuk menghasilkan hormon,jus penghadaman,antibodi & enzim. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped. 

4. Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol

Alcohol itu selain haram, ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone sehingga 88%! Isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer, paru2 & lain-lain. Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.

5. Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan

Soya yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. Sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat. 

6. Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium

Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Oleh yg demikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy itu. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.
    7. Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan

    Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result 

    Testimoni ESP Shaklee:













    Banyak kan kebaikan & keistimewaan ESP Shaklee ni. Testimoni-testimoni di atas merupakan sebahagian sahaja. Ada banyak lagi sebenarnya. :)



    Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:










    Dayang Ruqayyah bt Abang Jamari (Pengedar Shaklee Klang)
    ♥ sms/whatsApp: 017-5478807
    ♥ Emel : vada_beckham23@yahoo.com.sg

    ♥ COD : Klang area only

    0 comments:

    Post a Comment