Set Kesihatan Sendi Shaklee: Memelihara sendi yang kuat, fleksibel dan bebas bergerak

Assalamualaikum semua.. Entry kali ini saya ingin memperkenalkan Set Kesihatan Sendi Shaklee bersempena dengan promosi Advanced Joint Health Tablet (AJHT) pada bulan Ogos ini. Set Kesihatan Sendi ini mampu memelihara sendi yang kuat, fleksibel & bebas bergerak. 

Sakit sendi berpunca daripada pelbagai jenis kecederaan atau keadaan seperti rheumatoid arthritis atau osteoarthritis. Walau apa sekalipun punanya, ianya nyata sangat membebankan kita. 

Sendi yang Sihat

Sendi yang tidak sihat:


Rheumatoid arthritis (RA) 
•Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkab bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. 
•Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu penghidap RA .

Osteoarthritis (OA) 
•Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain. 
•Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

Seliuh
•Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi. 
•Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.

Tendinitis
•Keradangan, kegatalan & bengkak pada tendon. 
•Tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.


Simptom-simptom sendi yang tak sihat: 
 • Ketegangan
 • Lenguh
 • Bengkak 
 • Kesakitan 
 • Berkeriut atau bunyi klik bising

Apabila usia kita semakin meningkat, tulang-tulang akan hilang kalsium & lain-lain mineral. Jadi, kepadatan tulang juga akan berkurangan. Spina terdiri daripada tulang-tulang yang dipanggil vertebra. Antara setiap tulang terdapat gel (cakera intervertebral) yang bertindak sebagai kusyen. Batang spina menjadi lebih pendek apabila cakera-cakera beransur-ansur hilang bendalir, menjadi lebih nipis & mampat. Ini menyebabkan sendi-sendi menjadi lebih keras & kurang fleksibel. Bendalir dalam sendi-sendi mungkin berkurang & tulang rawan mula menggosok antara satu sama lain & menyebabkan kesakitan.

Ada beberapa cara untuk melegakan kesakitan sendi:
 1. Ubat atau suntikan - Melegakan kesakitan & keradangan untuk sementara masa & merosakkan organ-organ dalaman
 2. Pembedahan - mahal & pergerakan terhad
 3. Pengmbilan supplemen 

Set Kesihatan Sendi Shaklee
Set Kesihatan Sendi Shaklee

Untuk memelihara sendi, Shaklee menawarkan Set Kesihatan Sendi Shaklee yang terdiri daripada AJHT, Omega Guard & Ostematrix. Set ini bertindak dengan 3 cara:

 1. Membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat - AJHT mengandungi glukosamina yang menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi dengan meningkatkan kesan kusyen & memelihara tisu penyambung yang sihat
 2. Mengurangkan keradangan - Omega Guard melambatkan degradasi tulang rawan, mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi & bertindak sebagai pelincir (membantu anda bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit). Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja
 3. Mengekalkan sel tulang yang sihat - Ostematrix mengandungi kalsium (penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen)magnesium (Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya),vitamin D (merangsang penyerapan kalsium),boron (bantu dalam metabolisma tulang),mangan,kuprum & zink (mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang) Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:Dayang Ruqayyah bt Abang Jamari
 sms/whatsApp: 017-5478807
 Emel : vada_beckham23@yahoo.com.sg

0 comments:

Post a Comment