Omega Guard Shaklee: Membantu Mencegah Penyakit Jantung

Jumlah penyakit jantung di Malaysia kian meningkat dan ianya amat membimbangkan. Mengikut kajian dari Yayasan Jantung Malaysia, lebih 30% daripada jumlah kematian yang dilaporkan adalah akibat dari penyakit jantung. 


Penyakit jantung merupakan pembunuh utama di Malaysia. Kajian klinikal menunjukkan pengambilan asid perlu omega-3 boleh mengurangkan risiko serangan jantung; menurunkan paras trigliserida dan memperbaiki masalah tekanan darah tinggi. Suplemen asid lemak politidaktepu omega-3 terutamanya asid eikosapentaenoik (EPA) dan asid dokosaheksaenoik (DHA) bermanfaat untuk kesihatan jantung, termasuklah denyutan jantung yang tidak stabil, merendahkan paras trigliserida plasma dan mengurangkan kecenderungan darah berketul.


Pengambilan satu hingga dua hidangan ikan berlemak seperti makerel, salmon, tuna atau hering setiap hari (atau alternatif suplemen minyak ikan) dapat membantu. Namun bagi mereka yang mempunyai rekod penyakit jantung harus mengambil jumlah yang lebih tinggi. Begitu juga dengan mereka yang ingin mengurangkan paras lemak dalam darah.

Walaupun telah diketahui omega 3 berkesan untuk kesihatan jantung, tetapi bagaimana ia dapat mencegah penyakit jantung hanya diketahui setelah Dr Alex Leaf menjumpai bukti makmal yang menjelaskan mekanismanya dalam memerangi penyakit jantung.


Bukti yang telah didapati oleh Dr Alexander Leaf menunjukkan bahawa asid lemak omega 3 daripada omega 3 daripada minyak ikan mampu mengimbangkan denyutan jantung yang tak seragam dan boleh mengelak dari kematian yang secara tiba-tiba akibat penyakit jantung. Penyelidikan ini juga membuktikan membran otot jantung boleh distabilkan untuk mengurang risiko denyutan tak seragam yang boleh mencetuskan kematian secara tiba-tiba ini.

Asid lemak omega-3 juga merendahkan tekanan sistolik (darah yang dipam keluar daripada jantung) dan tekanan diastolik (darah dipam dari sel ke jantung). Dengan itu, ia mengelakkan pemekatan dan ketulan darah di dalam salur darah.


Berdasarkan kajian tersebut, asid lemak omega 3 kini disyorkan oleh Persatuan Jantung Amerika (Amerian Heart Association) dan digunakan oleh para pengamal perubatan, untuk mencegah penyakit jantung. Walaubagaimana pun, kita harus memastikan punca minyak ikan yang diperolehi adalah selamat dan bebas dari kontaminasi toksin-toksin punca pencemaran pengairan.

Keistimewaan Omega Guard Shaklee:
omega guard shaklee
Omega Guard Shaklee
Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring,anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard Shaklee adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkain spektrum penuh 7 asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA & banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg EPA & DHA.
Penyulingan molekularShaklee mengeluarkan minyak ikan melalui proses yang dikenali sebagai Penyulingan Propietari Tiga Molekul' untuk menghapuskan methylmercury dan toksin lain yang wujud dalam ikan. 


Kebaikan Omega Guard Shaklee untuk kesihatan jantung:


1. Mengurangkankan kolesterol
2. Membantu mengurangkan risiko sakit jantung
3. Mengurangkan tekanan darah


Sumber: Utusan MalaysiaPertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:


Dayang Ruqayyah bt Abang Jamari
 sms/whatsApp: 017-5478807
 Emel : vada_beckham23@yahoo.com.sg

0 comments:

Post a Comment