Set Menyusu / Breastfeeding Shaklee


Siapa yang memerlukan Set Menyusu / Breastfeeding Shaklee?

1)    Mereka yang tidak mempunyai masalah penyusuan tetapi mahu memperkayakan nutrisi dalam susu dan juga ingin menambah tenaga
2)    Mereka yang mahu 'induce relactation' setelah sekian lama tidak menyusukan badan
3)    Mereka yang mempunyai masalah dalam penyusuan dan ingin mengumpul stok EBM (expressed breat milk)

Berikut adalah senarai set vitamin breastfeeding/menyusu Shaklee:


SET B


Set B - Set Asas Vitamin Ibu Menyusu dengan Alfalfa Complex 

Terdiri daripada:

Vitalea (multivitamin) 
B-complex 
Vitamin C 
Alfalfa complex

Set B ini sesuai untuk ibu menyusu yang tidak menghadapi apa-apa masalah dalam penyusuan tetapi ingin memperkayakan nutrisi dalam susu ibu dan juga ingin menambah tenaga ibu menyusu. 


Alfalfa complex adalah sebagai 'milk booster' kepada ibu menyusu selain menyelesaikan masalah kesihatan wanita seperti merapatkan kembali keintiman, menyelesaikan masalah keputihan, dan yang paling utama merupakan detox (nyahkan toksin) kepada tubuh. Manfaat alfalfa kepada anak ialah menjadikan susu ibu lebih pekat membuatkan anak kita lebih kenyang dan mendapat khasiat yang berkualiti. Selain itu, alfalfa complex juga membantu mengatasi masalah eczema bayi.

SET EU 4 PACK

Set Eu 4 Pack - Set Vitamin Ibu Menyusu dengan Ostematrix

Terdiri daripada:


Vitalea (multivitamin) 
B-complex 
Vitamin C 
Ostematrix (kalsium dan magnesium)


Kalsium amat penting kepada ibu menyusu terutama sekali ketika menghadapi saat-saat PMS. Ketika PMS berlaku kebanyakkan pengeluaran susu akan menurun disebabkan paras kalsium yang rendah ketika ini. 

Ostematrix juga dapat menguatkan struktur tulang dan gigi ibu menyusu terutamanya kerana ibu menyusu terdedah kepada osteoporosis yang tinggi kerana kita turut membekalkan kalsium kepada bayi. Kalsium juga didapati berperanan meningkatkan pengeluaran susu ibu dan ini memberi kelebihan berganda buat ibu dan anak. Set ini amat sesuai bagi ibu menyusu atau anak yang alah terhadap alfalfa. Set ini juga sesuai untuk ibu menyusu yang tidak gemar minum susu atau bayi yang alah kepada laktosa


SET E

Set E - Set Vitamin Ibu Menyusu dengan Ostematrix & Alfalfa

Terdiri daripada:

Vitalea (multivitamin) 

B-complex 
Vitamin C
Alfalfa complex 
Ostematrix

Set ini amat sesuai kepada ibu menyusu dan anak yang tidak menghadapi alahan terhadap alfalfa TETAPI mempunyai alahan kepada laktosa. 


Juga sesuai untuk ibu menyusu yang kurang mengambil kalsium dalam diet seharian dan  sesuai bagi ibu menyusu yang tidak gemar minum susu. Set ini juga bagus untuk ibu dan anak kerana mengandungi semua nutrien dan zat yang lengkap untuk keperluan kesihatan ibu dan anak di samping membantu fokus utama ibu menyusukan iaitu meningkatkan pengeluaran susu ibu.


SET TRIPLE M (3M)

Set Triple M (3M)- Set Vitamin Ibu Menyusu Paling Lengkap (Set B, Kalsium dan Soy Protein Shaklee (ESP)) - highly    recommended!

Terdiri daripada:

Vitalea (multivitamin)
B-complex 
Vitamin C
Ostematrix
Alfalfa
ESP

Set ini dilengkapkan dengan 
ESP (Energizing soy protein) yang bermanfaat kepada ibu menyusu dan bayi. Sangat-sangat disyorkan kepada ibu menyusu yang menghadapi masalah dalam penyusuan iaitu, masalah pengeluaran susu yang tidak optima dan yang menghadapi masalah kekurangan stok EBM (expressed breast milk). 

Set vitamin ibu menyusu (Triple M) ini juga amat sesuai bagi ibu menyusu yang
ingin memulakan relaktasi (induce relactation) dan untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu ibu. ESP banyak memberi manfaat terutamanya kepada ibu kerana selain membantu sebagai 'milk booster', ESP juga turut membekalkan protein yang lengkap untuk keperluan ibu seharian dan membekalkan tenaga berpanjangan. 

Set Triple M ini juga dapat 
memperbaiki kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh terutamanya ibu yang menyusu agar tubuh ibu menyusu dapat berfungsi dengan baik dan secara tidak langsung meningkatkan sistem pertahanan tubuh yang tinggi kepada ibu dan anak. 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:

Dayang Ruqayyah bt Abang Jamari
sms/whatsApp: 017-5478807
Emel : vada_beckham23@yahoo.com.sg

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.0 comments:

Post a Comment