Program Young Entrepreneur System (YES) Shaklee : Peluang untuk menjadi Master Coordinator Shaklee dalam masa 13 bulan!

Salam ceria pembaca blog Mommafiyya! Entri kali ini saya nak cerita sikit pasal Program Young Entrepreneur System (YES) Shaklee atau singkatannya Program YES. Program YES adalah untuk semua ahli baru yang mendaftar bermula 1 May sehingga 31hb Oktober. Antara syarat untuk menyertai program YES adalah:

  • anda mestilah mendaftar ahli Shaklee dahulu RM68.90 (include GST)
  • membeli salah satu YES Welness Pack
  • mendaftar ahli antara 1 May 2015-31 Oktober 2015

YES Wellness Pack

Berikut adalah kelebihan membeli mana-mana satu daripada YES Wellness Pack:

✔melayakkan ahli baru menyertai program YES
✔ 5% OFF untuk setiap set
✔ extra UV pada setiap set berbanding kiraan pembelian biasa
✔ akan terus mendapat cashback / bonus kerana set ini mostly 150uv keatas
✔ dapat sebotol Vitalea percuma

Apa yang best sangat dengan business Shaklee ni sampai ramai orang nak sign-up sebagai ahli? 


Biz Shaklee ni best sebab dapat menjana pendapatan walaupun anda adalah surirumah sepenuh masa & walaupun Shaklee ini adalah MLM, tapi ianya MLM yang adil & mematuhi syariah. Februari lepas Shaklee telah memenangi Brand Laureate Award for Corporate Branding 2014-2015 & satu-satunya syarikat MLM bagi kategori tersebut. Gempak kan? 

Shaklee ni bukan Skim Cepat Kayap yang suruh ahli dia labur ribu-riban untuk naik pangkat ye. Shaklee ini adil & tidak ada istilah upline saja yang akan kaya. Downline pun boleh potong pangkat upline dia. :)


Presiden Shaklee Malaysia, Mr. Victor Lim







  • Semuanya online termasuklah menjual produk & training yang hanya boleh diakses oleh ahli kumpulan sahaja
  • Dapat beli produk Shaklee dengan harga ahli sambil kumpul point yang boleh ditukar menjadi cash rebate
  • Modal yang rendah iaitu hanya RM68.90 sahaja. Tak perlu beli produk sehingga RM20K hanya untuk menjadi distributor.
  • Mudah diuruskan. Kalau ada customer order atau untuk kegunaan kita sendiri, hanya perlu order online sahaja di shaklee2u.com.my & urusan pos akan dilakukan Shaklee. 
  • Training secara webinar (web seminar). Training depan laptop & tak payah nak pergi jauh-jauh untuk attend training. 
  • Dapat belajar tentang business online. Dulu saya ni memang tak suka business. Tapi sejak join Shaklee, rasa benci tu dah hilang. Ada sahaja idea untuk berbisness. 
  • Produk Shaklee yang memang berkesan, selamat & mesra alam. Shaklee memang sudah bertapak selama 50 tahun dan setiap produknya wajib menjalani ujian klinikal terlebih dahulu. 
  • Produk Shaklee adalah HALAL. Logo Halal Shaklee diiktiraf oleh JAKIM
  • Dapat bergaul dengan mereka yang bukan sahaja mengutamakan duniawi semata-mata, bahkan juga mengutamakan amalan kerohanian seperti solat 5 waktu, solat sunat Dhuha, zikir, istighfar, sedekah dan sebagainya. 
  • Part yang paling best jika ada kelas atau seminar yang perlu dihadiri secara fizikal, kita boleh bawa anak sekali. Memang riuh-rendah tapi sangat santai.
  • Bonus Shaklee bukan setakat duit, ada jugak bonus dalam bentuk lain seperti bonus kereta, bonus kepimpinan, bonus pencapaian terbaik, bonus umrah dan sebagainya. 

Zaman sekarang ni lebih-lebih lagi dengan GST nya lagi memang memerlukan duit tambahan selain daripada duit gaji kita. Lagi-lagi nak bayar duit rumah, duit taska anak, duit kereta lagi. Adoiii.. Pening kepala mana nak cekau duit kan. 

Memang itu lah delima saya sejak berumah tangga ni. Last2 terjebak dengan Shaklee ini lepas mencuba Set Penyusuan Shaklee yang Alhamdulillah berkesan dengan saya. Bonus tiap-tiap bulan daripada Shaklee secara tidak langsung dapat meringankan beban suami saya nak bayar hutang rumah dengan yuran taska. :)

Korang tak nak ke rebut peluang YES Program ni? Rugi tau tak join sebab sebelum ini Shaklee tak pernah buat program sebegini waktu saya sign-up dulu. Untungla orang yang daftar dari May-Oktober 2015 ini. Hewhew. Jika korang berminat nak sertai YES program, boleh hubungi saya seperti yang tertera di bawah ini. 


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:










Dayang Ruqayyah bt Abang Jamari (Pengedar Shaklee Klang)
 sms/whatsApp: 017-5478807
 Emel : vada_beckham23@yahoo.com.sg
 COD : Klang area only

2 comments:

Post a Comment