Pengalaman Berpantang Yang Best Membuatkan Ibu Muda Ini Tak Serik Nak Beranak Lagi. Apa Rahsia Dia?

Orang cakap sakit bersalin merupakan "sakit yang paling menyeksakan" & hanya wanita sahaja yang dapat merasai kesakitan itu. Betul dak? Hihi. Saya sendiri dah pernah merasa betapa sakitnya contraction bersalin tu. Cuma saya belum dapat lagi merasai sakit bersalin normal. 

Ada mak-mak serik nak beranak lagi sebab tak tahan sakit semasa deliver. Ada jugak orang yg taubat tak nak anak lagi dah sebab tak tahan sakit selepas beranak. Hanya orang perempuan aje yg tahu.. Selalunya, masalah yang sering dihadapi oleh ibu-ibu yang baru melahirkan anak ialah sembelit, luka episiotomi, luka caeserean & lemah-lemah seluruh badan. 


Macam mana nak atasi semua masalah ini? Jom tengok video di bawah ini. Ibu muda ni sangat seksa masa pantang anak pertama sampai tak sanggup nak beranak lagi. Tapi bila melahirkan anak kedua, ini pula yg terjadi...





Haaaa.... Dah tengok kan video Khadeejah tadi? Apa rahsianya selepas melahirkan anak kedua beliau? Mestilah Set Berpantang Shaklee :) Saya pun makan Set Berpantang Shaklee ini selepas melahirkan anak kedua saya. Memang berbeza gilaaa..

Set Berpantang Shaklee ini terdiri daripada Vitalea, Zinc Complex, Ostematrix, Energizing Soy Protein (ESP), Alfalfa, Vita C & B Complex. So, apa fungsi supplement dalam Set berpantang ni?

  • Vita-Lea --> membantu mengekalkan paras haemoglobin (Hb) di dalam darah supaya paras Hb tidak drop & memberi tenaga
  • Zinc complex --> mempercepatkan proses penyembuhan luka episiotomi & caeserean
  • Ostematrix --> melembutkan najis untuk mengelakkan sembelit 
  • ESP --> membekalkan tenaga berpanjangan 
  • Alfalfa --> mengetatkan kembali miss-V (ala2 kacip fatimah)
  • Vita C --> meningkatkan imun sistem di dalam badan
  • B complex --> mengurangkan tekanan & pening kepala selepas bersalin

set berpantang shaklee




Set Berpantang Shaklee ini ibarat set berpantang moden sebab ianya tidak melibatkan jamu langsung & set ini boleh mula makan sebaik sahaja bersalin. Jika anda inginkan sebarang konsultasi atau pun nasihat, jangan segan untuk hubungi saya seperti di bawah. 


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:










Dayang Ruqayyah bt Abang Jamari (Pengedar Shaklee Klang)
♥ sms/whatsApp: 017-5478807
♥ Emel : vada_beckham23@yahoo.com.sg
♥ COD : Klang area only

1 comments:

Post a Comment