Vivix Membantu Pesakit Kencing Manis Mengekalkan Paras Gula

Penyakit kencing manis semakin menular dikalangan ramai orang tetapi ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatkannya. Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghidapi kencing manis. 


Pesakit diabetes yang sedang mencucuk insulin ke dalam badanApakah itu kencing manis (diabetes)?

Kencing manis merupakan satu keadaan di mana kandungan gula dalam darah adalah berlebihan dari paras normal. Paras gula dalam darah dikawal oleh hormon INSULIN. Penyakit ini berlaku apabila insulin yang dihasilkan tidak mencukupi ataupun insulin tidak dapat bertindak dengan berkesan. Anda menghidap diabetes jika gula dalam darah ≥ 7.0 mmol/L semasa berpuasa dan ≥ 11.1 mmol/L semasa tidak berpuasa.

Apakah akibat buruk kencing manis?


 1. Gangren (tisu mati),kudis menular yang menyebabkan kaki terpaksa dipotong
 2. Kerosakan buah pinggang
 3. Serangan jantung
 4. Tekanan darah tinggi
 5. Angin ahmar
 6. Penyakit saraf

Bagaimana untuk mengawal kencing manis?

 1. Pelbagaikan pemilihan makanan mengikut piramid makanan & makanan yang seimbang
 2. Makan pada waktu yang tetap setiap hari
 3. Jangan langkau waktu makan utama
 4. Ambil ubat pada waktu yang tetap setiap hari
 5. Melakukan senaman secara berkala

Vivix™


Shaklee membawakan Vivix™ untuk anda yang menghidap diabetes.  Vivix™ merupakan satu minuman campuran botanikal yang penuh dengan kebaikan bagi mengekalkan kesihatan badan. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  Vivix™ juga mengandungi Resveratrol yang bertanggung jawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular Vivix™. Antara kajian yang sudah dijalan kan ke atas Resveratrol yang terdapat didalam Vivix.

Brasnyo´et. al (2011), 'Resveratrol improves insulin sensitivity, reduces oxidative stress and activates the Akt pathway in type 2 diabetic patients', British Journal of Nutrition, 106, 383–389.
The present study shows for the first time that resveratrol improves insulin sensitivity in humans, which might be due to a resveratrol-induced decrease in oxidative stress that leads to a more efficient insulin signalling via the Akt pathway.

Kebaikan lain  Vivix™:

 • memelihara keseluruhan kesihatan
 • membantu anda berasa lebih bertenaga
 • menguatkan sistem imun
 • melindungi & membaiki sellular DNA
 • menggalakkan biogenesis mitochondria
 • melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End products)

Berikut adalah testimoni daripada customer Shaklee mengenai Vivix:Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:


Dayang Ruqayyah bt Abang Jamari
 sms/whatsApp: 017-5478807
 Emel : vada_beckham23@yahoo.com.sg

0 comments:

Post a Comment